Top

RONDJE BROMTOL

  • Project: Rondje Bromtol
  • Product: Pop-up expositie, film en educatief materiaal
  • Positie: Ontwerper
  • Plaats: Oosterhout
  • Periode: 2020- 2021
  • Partners: Gemeente Oosterhout/ JONG en Daphne Schriek

Al geruime tijd wordt er aan de rand van Oosterhout heel hard gewerkt aan een nieuwe rotonde. En niet zomaar eentje! Het wordt een geheel nieuwe 5-taks-turbo-rotonde, de tweede van Nederland, waardoor het verkeer straks beter kan doorstromen in de richtingen Oosterhout, Made, Drimmelen, Den Hout en industrieterrein Weststad. Met als kers op taart straks weer een geheel opgeknapte Bromtol.

De aanleg van deze rotonde wordt uitgevoerd door vele civiele werkers. Belangrijke beroepen, die zorgen voor onze weg- en waterbouw. Het is waardevol werk, maar helaas zien we een enorm tekort aan deze aanpakkers. Daarom vragen we extra aandacht voor deze tak, aan de hand van een voorbeeld uit eigen stad. Speciaal voor dit project is een film met lesmateriaal ontwikkeld voor kinderen. Civiele techniek is tenslotte hetzelfde als spelen in een hele grote zandbak. Hoe leuk is het dat je daar later je beroep van kunt maken?

Naast het lesmateriaal en de film is er ook een op maat gemaakte pop-up tentoonstelling. Door corona is gekozen voor een rondreizend geheel. In de mini-tentoonstelling kun je van alles leren en ontdekken over het bouwproces, de belangrijke ingrediënten én kun je het filmpje bekijken. We hopen op deze speelse en uitdagende manier iedereen iets te leren over het plezier én het belang van de civiele sector. Maar bovenal willen we met trots laten zien waar wij hier in Oosterhout samen toe in staat zijn.

Kijk hier de film