Top

2014- 2015      KiS: Post HBO Kunstenaar in de samenleving

2009- 2013      St Joost: Bachelor Ruimtelijk Ontwerpen, deeltijd

2003-2007      HKU: Bachelor of Education in Visual Art and Design                                  

Juul Langenberg is afgestudeerd Beeldend Kunstenaar (HKU) en Ruimtelijk Ontwerper (Academie St. Joost). Haar werk ontstaat naar aanleiding van ervaringen, fascinaties en verwondering. Er is geen leidend materiaal, het verhaal is het uitgangspunt. Wel zijn veel producten voorzien van een bepaalde mate van tactiliteit. De resultaten zijn een mix van beeldende en toegepaste kunst.

Leidend in het werk zijn momenteel het vormgeven van ontmoetingsplekken, in de breedste zin van het woord. Van ‘zitobjecten’ voor op publieke plekken, tot ‘chillplekken’ voor kinderen, decors voor theaterproducties en ontwerpen van producten voor  binnenruimtes.

Naast producten is Juul ook graag aan het werk met diverse soorten mensen. Ze gebruikt haar talenten veel in educatieve context, door bijvoorbeeld te ontwerpen met kinderen. Ook is het samenwerken met andere disciplines en kunstenaars een ware verrijking van haar werk. Samen met dansers, theatermakers, videokunstenaars en animators is al een enorm scala aan diverse projecten gepresenteerd. Veel van deze projecten vinden plaats in sociaal-maatschappelijke context, als community-art projecten.