Top

Alles uit de kast

  • Project: Alles uit de kast
  • Product: Openluchtmuseum
  • Positie: Bedenker en initiator
  • Plaats: Museumkwartier, Oosterhout
  • Periode: 2020
  • Partners: Speelgoedmuseum Op Stelten, Mirte Oostrom, Wilma Rekkers, Daphne Schriek, Casper van Aggelen en Heidi Rombouts

Deel 1: Alles uit de kast

Het Museumkwartier als openluchtmuseum , met collectiestukken uit  Speelgoedmuseum Op Stelten, op de vensterbanken van buurtbewoners. Ieder koos een museumstuk naar keuze en stelde deze met verhaal tentoon voor het eigen raam. Zo was het museum ook in tijden van Covid19 een beetje ‘open’.

Deel 2: Alles in de kast

Dit rariteitenkabinet staat vol met speelgoed dat is gekozen door bewoners uit de wijk het Museumkwartier. Bewoners die stuk voor stuk een band hebben met een prachtig stuk uit de collectie. Ontdek hun verhalen!

In juli en augustus stond het speelgoed op de vensterbanken in de wijk. Door Corona zou het museum voorlopig nog dicht moeten blijven. Maar daar hebben we toen iets op bedacht. Achter de ramen van zo’n 30 huizen was speelgoed te zien. Als je met de speciaal ontworpen app de route liep, kon je zelfs op de foto ontdekken wie er woonde.

Nu komen de topstukken weer samen in deze bijzondere kast, die speciaal gemaakt is voor deze tentoonstelling. Samen brengen zij de keuze van het Museumkwartier in beeld en laten zien wat voor de bewoners van deze wijk van waarde is. Zo heeft men elkaar toch wat beter leren kennen, in deze bijzondere periode van afstand en voorzichtigheid.